ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: Dilaz Hellas Dilaz Hellas :GREEK ANTHEM

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΠΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Φώτο 01:
Η Διαταγή του ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΠΑΣΑ
για την εξόντωση των Ελλήνων της Σμύρνης

Φώτο 02:
Ο Νουρεντίν Μπέης με τον Μουσταφά Κεμάλ

~ * ~ * ~ * ~

ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΤΟΥ ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΠΑΣΑ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΑΪΔΙΝΙΟΥ

Συντάκτης του ο Βαλής της Σμύρνης Νουρεντίν Πασάς, ο οποίος το Μάρτιο του 1919, και μετά τη συντριβή της Τουρκίας ίδρυσε στη Σμύρνη τον Σύνδεσμο των Εφέδρων Τούρκων Αξιωματικών, και εξέδωσε τις παρακάτω μυστικές διαταγές για μαζικές σφαγές του ελληνικού πληθυσμού.
Ιδού λοιπόν και η μετάφρασή τους στην ελληνική:

Τα εμπιστευτικά έγγραφα του Νουρεντίν πασά προς τη Χωροφυλακή Αΐδινίου.

1ο. ΕΓΓΡΑΦΟ
"Ο Διοικητής του Κεντρικού λόχου της Χωροφυλακής μοίραρχος Μεχμέτ Αρίφ....
......Εφιστώ την προσοχήν σας επί τών εξής:
Γνωστή τυγχάνει η άτιμος συμπεριφορά, ήν επ εσχάτων επιδεικνύουσιν απέναντι των Μουσουλμάνων οι Έλληνες. Είμαι πρόθυμος να εργασθώ μεθ υμών πρός εξόντωσιν του χαμερπούς τούτου Έθνους.
Λαμβάνω ήδη πρός τούτο τα δέοντα μέτρα. Πρωτίστως διατηρώ εις τα πέριξ της πόλεως και τα όρη ενόπλους πολλούς εκ τών γνωστών ληστανταρτών. Εις αυτούς διένειμα ημερομίσθια και όπλα. Ούτοι εν συνεννοήσει θέλουσιν ενεργήσει αποφασιστικώς. Μυήσατε συναδέλφους.
Προκειμένη επιχείρησις πληρώσει βαλάντια. Ουδείς κίνδυνος δι ημάς. Ο θάνατος μόνον δια τους άτιμους Έλληνας.
Είς πρώτον νεύμα σπεύσατε αμέσως εξοντώσητε τους περί υμάς.
Κατά των γυναικών αυτών πράξατε ό,τι βούλεσθε. Περιφρονήσατε τιμήν. Νύν η στιγμή της εκδικήσεως. Εμπρός παιδιά!"


2ο. ΕΓΓΡΑΦΟ
"Κατά περιελθούσαν μοι έγγραφον διαταγήν διοικήσεως κεντρικού λόχου Χωροφυλακής., επειδή κατ αυτάς ενδέχεται οι Έλληνες εκδηλώσωσιν επί μάλλον φρονήματα αυτών, συνεπεία παρούσης καταστάσεως πραγμάτων, η Πατρίς εντέλλεται, ίνα πάς στρατιώτης εις το ελάχιστον τοιούτον κίνημα εκτελέση αμέσως το είς αυτόν ανατεθειμένον καθήκον του κατά παντός ξένου.
Επομένως, μη φεισθήτε και τελευταίας υμών πνοής υπέρ Πατρίδος. Έχετε υπ όψιν καθήκον σας. Έκαστος στρατιώτης οφείλει να φονεύσει 4 - 5 Έλληνας.
Εκτός δε του ότι έχω να κοινοποιήσω εγγράφως την παρούσαν διαταγήν συμφώνως πρός έγγραφον εντολήν της διοικήσεως του Κεντρικού λόχου χωροφυλακής και απαντήσω αυτώ περί του πρακτέου επί του προκειμένου, έχω και εξ ιδίων να συστήσω, ίνα έκαστος στρατιώτης επιτελέση ανωτέρω υποχρέωσιν αυτού."

Ο Διοικητής της Κεντρικής Μοίρας Χωροφυλακής Αιδινίου.

~ * ~ * ~ * ~

Τα έγγραφα αυτά, μέσω ενός Τούρκου αξιωματικού, γιουγκοσλαβικής καταγωγής, πέρασαν στα χέρια των Ελλήνων προκρίτων της Σμύρνης, οι οποίοι τα προώθησαν στην κυβέρνηση Βενιζέλου, ο οποίος τα απέστειλε στο Παρίσι.
Απετέλεσε την αιτιολογική βάση για την κατάληψη της περιοχής Σμύρνης από τον Ελληνικό Στρατό για την προστασία του χριστιαντικού πληθυσμού από τις μαζικές σφαγές που προετοίμαζαν οι Τούρκοι.

©+® Dilaz 2008

2 σχόλια:

Heavy~Metal Angel είπε...

Μια πικρή ιστορία για τον Ελληνισμό, βασισμένη πάνω στην ανανδρία των "συμμάχων" της Ελλάδος να την εγκαταλέιψουν ενώ την ώθησαν να ξεκινήσει τον πόλεμο με την υπόσχεση ότι θα την βοηθήσουν.
Αθάνατοι όλοι όσοι έπεσαν στα Ελληνικά χώματα της Μικράς Ασίας!

Admin® είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου!
>>> ΑΘΑΝΑΤΟΙ <<<