ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: Dilaz Hellas Dilaz Hellas :GREEK ANTHEM

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

Φώτο 01: Ο Δίας

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΙΑΣ

Ο Κρόνος έχασε τη βασιλεία των θεών από το γιό του Δία. Όταν έγινε αυτό, βγήκαν στο φως και τα υπόλοιπα παιδιά του, που τα κατάπινε για να μην του πάρουν το θρόνο. Όλα χάρηκαν και ακολούθησαν τον αδελφό τους Δία, από ευγνωμοσύνη που τους έσωσε.

Φώτο 02: Ο Θεός Δίας

Ο Κρόνος όμως δεν κρατούσε φυλακισμένα μόνο τα παιδιά του, αλλά και τα αδέρφια του, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες.
Ο Δίας τους ελευθέρωσε και αυτούς. Από ευγνωμοσύνη για την ελευθερία που τους χάρισε του έκαναν δύο σπουδαία δώρα: την αστραπή και τον κεραυνό.

~ * ~ * ~ * ~

Φώτο 03: Ο Προμηθέας

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ

Ο Κρόνος, που δεν μπορούσε να δεχθεί ότι έχασε το θρόνο από τον υιό του, ξεσήκωσε εναντίον του τ’ αδέρφια του, τους Τιτάνες.
Ύστερα από δύσκολες μάχες, που κράτησαν πολλά χρόνια, ο Δίας κατάφερε με τη βοήθεια των αδελφών του, να τους νικήσει και να τους ρίξει μέσα στη Γη, στα Τάρταρα. Εκεί τους έδεσε με χάλκινα δεσμά ο Ποσειδώνας και έμειναν οι Εκατόγχειρες να τους φυλάνε.
Τον αρχηγό των Τιτάνων Άτλαντα, τον υποχρέωσε να κρατά στους ώμους του αιώνια τον ουρανό πάνω από τη γη.

Μετά απ’ αυτή τη μάχη ο Δίας μοίρασε εξουσίες σ’ αυτούς που τον βοήθησαν. Όμως δεν κράτησε τίποτα για τους ανθρώπους, τους οποίους σκέφτηκε ο Τιτάνας Προμηθέας, που είχε σταθεί στο πλευρό του Δία κατά τη διάρκεια της Τιτανομαχίας, αντίθετα με τη θέληση του βασιλιά των θεών. Τιμωρήθηκε όμως σκληρά και άδικα για την παρακοή του αυτή.

©+® Dilaz

Δεν υπάρχουν σχόλια: